CLUJUL DE POVESTE

Clujtopia – Simte orasul, traieste povestea! Clujul in istorii urbane minuscule si subiective

campaniile noastre

Zambete in soare

In perioada 01.04.2014-14.04.2014 desfasuram campania noastra, pe care am putea-o considera deja traditionala, de ajutorare a copiilor necajiti. Ca si datile trecute, atentia noastra se indreapata spre gradinitia din satul Ticu-Colonie. Ne propunem nu doar sa le facem cadouri frumoase copiilor, ci si sa ajutam, in masura posibilitatilor, gradinita. Ajutorul nostru si al vostru conteaza!

Biblioteca la indemana

In data de 28.03.2014 am lansat campania noastra oarecum ‘underground’ prin care incercam sa prelungim intr-un fel initiativa #cucartilepefata a prietenilor nostri de la Bookstory. Am lasat un prim volum, ‘Marile sperante’ al lui Charles Dickens (adica al nostru era, dar il scrisese el 🙂 ) intr-un tramvai 100 (model nou). Ne dorim ca cititorul/cititorii lui sa se bucure de lectura! Vom continua aceasta campanie in acelasi mod, plasand carti in mijloacele de transport sau acolo unde vom mai avea permisiunea. Poate-poate se aprinde ceva in cativa oameni! Enjoy reading!

Picatura de inspiratie

Aducem in fata dumneavoastra oameni de toate varstele care sa va fi surse de inspiratie. Astfel, de Craciun, in 2013 am lansat impreuna cu prietenii nostri de la libraria Bookstory cartea tinerei alpiniste de 16 ani Alexandra Flavia Marcu. Iar in 21 martie 2014 organizam la Cluj, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, vizionarea filmului ‘Evolutii’ al Dariei Hupov, un documentar despre aventuri, pasiuni si vise duse la inaltime!

100 de zile pentru o harta de poveste a Clujului

Timp de 100 de zile, va provoc sa va uitati atent in jur in fiecare zi, la cladiri, oameni, pietre de caldaram, afise, cer, dealuri, parcuri sau orice altceva va trece prin cap si sa va ganditi ce anume din toate acestea va place in Cluj, ce n-ati vrea sa dispara, cu ce din toate acestea identificati voi orasul, sau existenta voastra in el.

Cu alte cuvinte, ce ziceti sa facem impreuna o harta de poveste si de suflet a Clujului? Si daca dupa 100 de zile vom reusi sa strangem destule repere interesante (eu zic ca vor fi mai multe decat ne imaginam), promitem sa facem in asa fel incat sa tiparim harta asta si sa o raspandim prin urbe. Locurile propuse de voi vor avea descrierea pe care ati oferit-o, iar numele vostru va aparea pe harta, alaturat locatiei sugerate!

Inca mai credem ca daca ai carte, ai parte!

Am inceput anul acesta sa sustinem, din pacate doar intr-o foarte mica masura, o particica din cheltuielile de studii a doua fete care isi doresc si merita sa mearga la scoala, surorile Badea din Aghiresu. Ne-am bucura enorm daca ne-ati fi alaturi in acest demers. Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati pe adresa de mail clujuldepoveste@yahoo.com.

Un sac de zambete de Craciun

O campanie umanitara de donare de jocuri, jucarii si dulciuri pentru copiii din familii defavorizate, desfasurata in preajma Craciunului 2013. Ea a fost initiata pentru a aduce zambetul pe fetele micilor nostri prieteni de la gradinita Ticu Colonie in preajma sarbatorilor de iarna. Detalii puteti afla aici. Ni s-au alaturat cei de la Winners Club cu care am luat legatura prin doamna Iulia Racovitan, care au strans si au donat si ei rechizite, dulciuri, obiecte de igiena personala, jucarii. Donatiile au avut loc in datele de 07 si 21 Decembrie 2013 si au avut ca pricpali coordonatori Clujul de poveste si pe doamna educatoare Cristina Morar.

O poveste cu morala pentru oameni frumosi la suflet

O campanie umanitara de donare de carti, jocuri, jucarii si rechizite pentru copiii din familii defavorizate. Campania s-a desfasurat in perioada 01 Octombrie – 01 Noiembrie 2013, initiata cu ocazia unui an de la infiintarea ‘Clujului de poveste’. Detalii puteti afla aici si in cele 9 episoade premergatoare finalului.

Un comentariu la “campaniile noastre

  1. Pingback: Ne vedem la Bistro Viena | clujul de poveste

Lasă un comentariu

Spunem NU piscotarelii! Iar daca cineva primeste ceva in numele nostru, fiti sigur ca nu este sau nu va mai fi unul dintre noi!

Publicam macar de vreo 2 ori pe saptamana, foarte probabil lunea sau martea si joia sau vinerea (sic!), asta daca nu ne simtim foarte inspirati, caz in care publicam cu ce frecventa ne taie capul.