CLUJUL DE POVESTE

Clujtopia – Simte orasul, traieste povestea! Clujul in istorii urbane minuscule si subiective

intentii

am auzit in ultima vreme in jurul meu o seama de declaratii de intentie in ceea ce priveste promovare urbei mele natale: se poate face un ghid, un site, un blog, un forum, un pliant, toate avand ca scop, pe langa orasul in sine, care devine astfel nu mai mult decat un instrument,  banul. ca si cum, de drag pur si simplu, n-ar prea vrea sa faca nimeni.

la unii oameni, legatura emotionala cu locurile de bastina este destul de puternica, iar eu ma numar printre acestia.

m-am nascut in orasul asta, cu bunele si relele lui. am strans de-a lungul vietii cateva povesti despre el si voi mai strange probabil inca pe atatea.  nu imi propun sa realizez aici nici o epopee, nici un omagiu, nici un ghid turistic. e pur si simplu o suma de povesti, in cuvinte sau imagini, mai bune sau mai proaste, vesele sau amare despre un loc pe care, in esenta, il iubesc.

scopul, deci, nu e banul, ci povestea, istoria subiectiva si granulara, care, credem, merita pastrata. cei ce simt nevoia sa scrie pe aici, sunt bineveniti! singurul criteriu de selectie va fi scrierea corecta, caci, nu-i asa, ca ‘elitisti’ ce ne aflam, tinem putin la eticheta si la staif.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Spunem NU piscotarelii! Iar daca cineva primeste ceva in numele nostru, fiti sigur ca nu este sau nu va mai fi unul dintre noi!

Publicam macar de vreo 2 ori pe saptamana, foarte probabil lunea sau martea si joia sau vinerea (sic!), asta daca nu ne simtim foarte inspirati, caz in care publicam cu ce frecventa ne taie capul.
%d blogeri au apreciat: