CLUJUL DE POVESTE

Clujtopia – Simte orasul, traieste povestea! Clujul in istorii urbane minuscule si subiective

biblioteca mobila (1)

Inspirati de campania ‘Cu cartile pe fata’, am pus si noi o cireasa pe tort si am propus celor care au pe acasa cate un volum de care nu se mai simt atasati sau cate doua exemplare din aceeasi carte, sa le lase spre citire intr-un mijloc de transport. Chestiei asteia i-am dat numele de ‘Biblioteca mobila’ si credem foarte tare in idee pentru ca, zicem noi, ea inseamna mai mult decat o declaratie de intentie, inseamna a lua de mana si a arata despre ce e vorba. Stiti si voi pilda aia biblica in care se zice sa inveti omul sa pescuiasca…

Da, veti spune, si ce sanse ar fi sa nu dispara? Ei bine, chiar daca cineva se va simti obligat sa ‘imprumute’ tomul pe o perioada nedeterminata, tot se cheama ca am facut o fapta buna pentru ca i-am oferit omului ceva de ce avea nevoie, de timp ce a luat.

Asadar, am inceput vinerea trecuta prin a lasa intr-unul din tramvaiele linie 100 ‘Marile sperante’ a lui Charles Dickens. Asa, sa sune bine si sa ne dea curaj. Iar azi am ‘plasat’ ceva mai usurel, un volum de povestiri, ‘Cateva sfarsituri de lume’ a lui Adrian Georgescu, fara nici un inteles ascuns. Avem si dovada 98

Si vom continua atat timp cat ne va tine biblioteca personala. Si ce chestie tare ar fi sa va alaturati si voi!

Despre fabricadenimicuri

"Viata este ceea ce as fi fost daca nu m-as fi lasat robit de ispita nimicului." (Em.Cioran)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Spunem NU piscotarelii! Iar daca cineva primeste ceva in numele nostru, fiti sigur ca nu este sau nu va mai fi unul dintre noi!

Publicam macar de vreo 2 ori pe saptamana, foarte probabil lunea sau martea si joia sau vinerea (sic!), asta daca nu ne simtim foarte inspirati, caz in care publicam cu ce frecventa ne taie capul.
%d blogeri au apreciat: