CLUJUL DE POVESTE

Clujtopia – Simte orasul, traieste povestea! Clujul in istorii urbane minuscule si subiective

dialogul mut – ziua a 7-a din cele 100 pentru o harta de poveste a Clujului

Daca ridici ochii ceva mai sus de propria inaltime, vis-à-vis de Bookstory, pe frontonul unei cladiri de langa casa Bolyai, ai sa-i vezi pe ei doi:

Sunt in dialog de mai bine de 100 de ani si par la fel de prinsi de conversatia lor muta ca pe vremea cand a inceput toata tarasenia. N-am stiut niciodata cine sunt, desi adeseori m-am gandit la ei ca la batraneii Muppets din loja (desi acolo era vorba de 2 barbati), mereu carcotasi, mereu ingrijorati. Ma amuzau teribil pe vremuri, cand asteptam cuminte, agatat de mana bunicii, autobuzul 7 care ma ducea de la gradinita acasa si mi-i imaginam flirtand, cerandu-si mustarul sau sarea, barfindu-i pe cei pe care-i zareau trecand pe sub nasurile lor: cum s-o fi urcat roscata aia pe ditamai tocul, cum se poate considera asortat cineva care pune alaturi carouri si flori sau ce rost are o strada fara copaci. Azi probabil ca expresia lor ingrijorata se datoreaza zgomotului infernal al strazii pe la orele pranzului, chestie care mai mult ca sigur ca le tulbura linistea, stirilor de la rasarit sau pretului benzinei. Iar peste vreo alti 10 sau 50 de ani cu siguranta va mai gasi cineva vreun alt motiv pentru starea sufleteasca pe care i-o vor inspira cei doi.

Dar voua? Voua ce va spun?

Despre fabricadenimicuri

"Viata este ceea ce as fi fost daca nu m-as fi lasat robit de ispita nimicului." (Em.Cioran)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Spunem NU piscotarelii! Iar daca cineva primeste ceva in numele nostru, fiti sigur ca nu este sau nu va mai fi unul dintre noi!

Publicam macar de vreo 2 ori pe saptamana, foarte probabil lunea sau martea si joia sau vinerea (sic!), asta daca nu ne simtim foarte inspirati, caz in care publicam cu ce frecventa ne taie capul.
%d blogeri au apreciat: