CLUJUL DE POVESTE

Clujtopia – Simte orasul, traieste povestea! Clujul in istorii urbane minuscule si subiective

prezhde, tovarishchi ! (traducere libera a la google translate)

Visam de mult la asta, dar uite ca s-a intamplat in sfarsit. Doamnelor si domnilor, cu elan tovarasesc si spirit muncitoresc (sau era invers?), jumatate din echipa de la Vacante ocose, infratita cu varianta restransa a colectivului de la Clujul de poveste a participat ieri, intr-o glorioasa zi de marti, cand o parte din ceasurile rele se epuizasera, la concursul saptamanal de cultura generala al celor de la The Soviet.

155785_584494981620137_672314582_n

La 8 fara cateva minute sala era plina, lume multa si pestrita, nu foarte … inspaimantatoare, la o prima privire, oameni ai muncii de la orase si sate, tineri, studenti. Ambianta placuta, desi ne-am fi asteptat ca magnetofonul de pe raftul de sus sa fie Kashtan, doar astea erau creme de la creme la vremea comunismului, compoturile, mai ales cel fara vodka, si-au meritat banii, desi poate ca 8,1989 nu e tocmai un pret care sa nu te lase cu o oarecare nedumerire. Si-am mai reperat cateva bauturi care, cel putin dupa nume, merita incercate (de exemplu cocktailul ‘Cei 3 militisti’)

Recunoastem spasit ca n-am stiut ce culoare are praful de diamant (negru), ce este acela de care cel care il produce nu are nevoie, cel ce il cumpara nu-l foloseste, iar cel ce il foloseste nu il vede si nu-l simte (cosciugul – cam macabra treaba) si nici n-am recunoscut titlul melodiei cantate de Britney Spears (haideti, recunoasteti ca toate piesele ei suna la fel si nici nu-s teribil de patriotice) si-au mai fost vreo 2-3 (catre 10) intrebari la care am dat din colt in colt, dar macar l-am recunoscut pe Gica Petrescu si-am aflat ca pe mama lui Hercule o chema Alkmede. In plus, din aceasta seara incepand, numele meu de scena poate fi la fel de bine si Rambo. John Rambo. Pentru ca pot!

Una peste alta, la prima noastra incercare, in echipa restransa si putin bolnava, am ajuns pe locul 4. Si vom continua sa combatem, dragi tovarasi, pana la victoria finala, posibil chiar si a comunismului! Dar si pentru ca, zic eu, a fost o seara simpatica, asezonata cu de toate. Cand vom fi descarcat pozele, le vom posta si pe acelea la gazeta de perete.

Ce ziceti, veniti si voi saptamana viitoare?

Despre fabricadenimicuri

"Viata este ceea ce as fi fost daca nu m-as fi lasat robit de ispita nimicului." (Em.Cioran)

2 comentarii la “prezhde, tovarishchi ! (traducere libera a la google translate)

  1. Fabrica de experiente
    martie 6, 2014

    Colectivul muncitoresc al Fabricii de experiente multumeste Clujului de poveste pentru vizita si disponibilitatea de a contribui la bunul mers al Fabricii. Deocamdata productia este in asteptare (a ce? nu se stie exact), dar de indata ce va porni, vom apela cu incredere la toti tovarasii care pot da o mana de ajutor.

  2. Fabrica de experiente
    martie 6, 2014

    Tot inainte pana la victoria finala, tovarasi!

Lasă un comentariu

Spunem NU piscotarelii! Iar daca cineva primeste ceva in numele nostru, fiti sigur ca nu este sau nu va mai fi unul dintre noi!

Publicam macar de vreo 2 ori pe saptamana, foarte probabil lunea sau martea si joia sau vinerea (sic!), asta daca nu ne simtim foarte inspirati, caz in care publicam cu ce frecventa ne taie capul.