CLUJUL DE POVESTE

Clujtopia – Simte orasul, traieste povestea! Clujul in istorii urbane minuscule si subiective

scurtissime – lege si ordine

Daca in urma cu cateva luni devenise virala pe facebook o poza din urbea noastra in care pe parbrizul unei masini de politie stationate neregulamentar trona o amenda ‘pe bune’, uite ca vigilii locali sunt din nou implicati in situatii cel putin amuzante. Din pacate, la cele ce urmeaza sa vi le povestesc nu am poze marturie, ca nu stiu cum se face, dar in momente cheie ale trecerii mele prin oras imi uit telefonul acasa sau nu reusesc sa-l pescuiesc la timp din sacul fara fund ce-mi tine loc de geanta. Dar credeti-ma pe cuvant: s-a intamplat azi, pe la orele 17 si ceva, in sensul giratoriu de la BIG.

Venind agale dinspre birou, inghesuita intre masinile din jur ceva mai tare decat de obicei, ma intrebam ce-i cu atata populatie adunata la gramada si nu foarte mobila prin Manastur: tramvaie unul dupa celalalt, o coada de masini pe doua randuri, cu smecheri in ambele parti, incercand sa se strecoare periculos, lume adunata ca la urs. Si cum altfel, caci in sensul giratoriu de care va spuneam, o masina de politie ajunsese intre flori, sifonata bine. Tramvaiul responsabil de fapta statea cuminte pe sine, in timp ce in jurul lui, strangandu-l cu usa sa se recunoasca vinovat (da, stiu, vorbesc despre o masinafrie, nu despre un om, dar stiu ce fac), roiau vreo 7 politisti ba mai uluiti, ba mai nervosi. Ba pe deasupra, mai erau oprite, nu neaparat la voia intamplarii, dar oricum in mijlocul drumurilor, doua alte vehicule cu girofar apartinand de sectia 4. Zau daca le-am inteles rostul, desi poate e doar o lectie de solidaritate in plus pe care mi-o da neamul asta.

N-as putea spune cu certitudine cine a fost de vina, dar dupa umilele mele cunostinte de legislatie rutiera aplicate la configuratia locului, zau daca n-as lua partea RATUC-ului.

Si nu ca din astea nu se mai intampla, ce sa-i faci… patesti. Doar ca, in toata invalmaseala iscata, nimeni, dar absolut nimeni nu s-a mai gandit (cel putin nu la momentul la care am trecut eu prin zona, adica timp de vreo 20 de minute bune) sa se ocupe de dirijarea circulatiei din jur.

Oricum, de la o oarecare distanta, episodul mi-a adus pe figura un zambet larg si m-a facut sa ma intreb care din cei implicati o fi fost mai incapatanat sau mai cornut.

Reclame

Despre fabricadenimicuri

"Viata este ceea ce as fi fost daca nu m-as fi lasat robit de ispita nimicului." (Em.Cioran)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Spunem NU piscotarelii! Iar daca cineva primeste ceva in numele nostru, fiti sigur ca nu este sau nu va mai fi unul dintre noi!

Publicam macar de vreo 2 ori pe saptamana, foarte probabil lunea sau martea si joia sau vinerea (sic!), asta daca nu ne simtim foarte inspirati, caz in care publicam cu ce frecventa ne taie capul.
%d blogeri au apreciat asta: