CLUJUL DE POVESTE

Clujtopia – Simte orasul, traieste povestea! Clujul in istorii urbane minuscule si subiective

ScurTIFFisme (3) – varianta fabrica de nimicuri

sunt fan jazz, dar jazz clasic, asa incat atunci cand am de ales intre a vedea un film si a merge la concert de gen, voi alege fara indoiala filmul, ceea ce am facut si ieri. si cum variantele avute la dispozitie nu imi spuneau mai nimic, iar timpul avut la dispozitie pentru alegere era scurt si norii care acopereau feleacul nu prevesteau nimic bun, am decis, cosmopoliti fiind, sa vedem un documentar brazilian, filmat cam pe peste tot in lume, inclusiv in romania, la institutul francez. ceasul bunicului se numea filmul, un soi de drum al lui ulise cu descoperire de origini si recunoastere a valorilor inscrise in gene. interesant, dar nu deosebit. si sumbru. si apasator. dupa mine. nu cea mai fericita alegere, recunosc.

asta ma face ca astazi sa-mi iau mai in serios sarcina de a-mi ocupa timpul liber de dupa munci (dupa munci, bucatarule lenes! ceea ce inseamna ca nu de dimineata) cu ceva care sa-i prinda bine si sufletului si ochiului. asta inseamna ca:

-pe la 18, ma pot duce la muzeul de arta unde, un fost profesor de-al meu, un personaj spiritual si simpatic (asa mi-l amintesc eu din facultate), ovidiu pecican, isi face publice migrenele, adica un volum de aforisme amarui, condimentate cu grafica lui octavian bour. autorul ne spune ca „Am colectat din jur truisme, metafore, aserţiuni inacceptabile, false raţionamente, cultivând ludic, de câte ori mi-a venit la îndemână, şi sofismul.”

– cum n-am auzit decat cuvinte de lauda pentru ‘pozitia copilului’ , as putea sa merg sa il vad. s-ar putea sa am si cateva revelatii personale sau sa fie o buna ocazie de meditatie asupra propriei experiente personale. fiind vorba de un film romanesc, mi se pare firesc sa platesc biletul pentru a-l vedea. poate fi, pana la urma, un soi de gest, poate mic si neinsemnat, de patriotism. sau de sustinere a filmului romanesc.

-iar daca sunteti fani ai filmelor de arhiva, tot azi incepe retrospectiva peter forgacs cu o proiectie legata de exodul danubian. o sa aveti parte acolo de reunirea in film a unor interviuri, jurnale, poze si povesti si de o instalatie interactiva. nu ma pasioneaza istoria, dar pare un eveniment care merita atentie

– pe mine ma tenteaza un film despre gheata, ruland la ursus open air de pe la 10, dar recunosc ca temperatura de afara mi-ar putea influenta alegerea.

-mai pe seara, n-as sti sa va dau o ora exacta, caci in materie de concerte nimic nu e exact in ultima vreme pe la noi, dar oricum dupa 10, la conti va fi indie rock cu cei de la sofa surfers. i-ati mai auzit pe la guerrila si suna bine si eclectic. cu alte cuvinte, cam orice gen de muzica ati prefera, s-ar putea sa va regasiti in una-doua melodii ale lor, caci de la rock, la jazz, trec printr-o si combina o varietate mare de genuri. iar asta nu e decat inceputul, caci dupa cantare va fi proiectie de film, ‘trains of thoughts’, un periplu prin marile statii de metrou ale lumii. iar daca vreodata ati calcat prin cele pariziene (care nu-s nici pe departe cele mai spectaculoase din lume), stiti deja ca puteti avea surprize vizuale placute.

deci, doamnelor si domnilor, avem de unde alege. asa incat, dupa cum va spuneam si ieri, ne intalnim pe inserat, pe undeva, prin urbe.

semneaza fabrica de nimicuri, in uniforma corporatista!

Reclame

Despre fabricadenimicuri

"Viata este ceea ce as fi fost daca nu m-as fi lasat robit de ispita nimicului." (Em.Cioran)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Spunem NU piscotarelii! Iar daca cineva primeste ceva in numele nostru, fiti sigur ca nu este sau nu va mai fi unul dintre noi!

Publicam macar de vreo 2 ori pe saptamana, foarte probabil lunea sau martea si joia sau vinerea (sic!), asta daca nu ne simtim foarte inspirati, caz in care publicam cu ce frecventa ne taie capul.
%d blogeri au apreciat asta: