CLUJUL DE POVESTE

Clujtopia – Simte orasul, traieste povestea! Clujul in istorii urbane minuscule si subiective

Porc, piper si alte bunatati: Pig&Pepper

Azi vi-l prezentam pe noul carcotitor culinar, mai pretentios decat mine, daca va puteti imagina asa ceva.

Domnul Criticescu e cauza pentru care ne veti vedea (cel putin o data pe luna) in grup organizat, pe tocuri, machiate, coafate (doamnele) si in camasa cu maneci lungi la 30 de grade la umbra, rasi, tunsi si frezati (domnii).

Pentru ca, lenesa de onoare ce ma aflu, nu am chef sa gatesc in weekend si pentru ca nu ma las chinuita la sala degeaba, am sa-mi scot fusta (relativ) scurta, tocurile si parfumul la o plimbare, unde zice el. Care zice Pig&Pepper pentru ca:

In primul rand e destul de in centru ca sa merite afisarea picioarelor pe piatra cubica  prost montata (doamnelor, nu parasiti portiunea cimentata din mijloc decat in dreptul restaurantului, daca tineti la tocurile voastre – dixit bucatarul lenes). In plus, chiar daca e oarecum ascuns, ai parte si de turul de onoare pe floasteru’ central.

De asemenea, locul e suficient de cameleonic, incat cei pe care ii duci acolo sa se intrebe cand intra daca o fi un bistro dragut sau o fi un loc pretentios. Iti hraneste vanitatea de a fi vazuta prin vitrina mare la strada, dar e totusi destul de frumos si placut populat, incat sa nu fii inclusa in cireada de vaci mondene (snobismul meu antisnob se simte gadilat intr-un mod foarte placut).

Cat despre mancare, gasesti acolo tot ce ti-ar putea pofti gandurile: de la carnati facuti in casa, la rafinamente din peste, un meniu simplu, concis si intr-o continua schimbare, la fel ca si picturile expuse, unele ale proprietaresei, cunoscuta  de noi ca doamna Dana, cea pasionata de numerologie. Draguta doamna, foarte simpatica si sociabila, e mereu gata sa te ajute, sa iti recomande ceva, sa iti povesteasca despre locanta si despre ce-au mai pregatit si ce urmeaza sa mai faca ca sa-ti incite papilele gustative si sa-ti alunge foamea.

Pig&Pepper e un loc versatil si flexibil pentru ca sunt oricand dispusi sa rearanjeze mesele pentru ca tu, oaspetele lor, sa fii multumit, sa fii sau sa nu fii vazut din strada, sa vezi sau nu traficul destul de interesant, uneori. Chelnerii, din care o parte sunt preluati de prin alte localuri cu sclipici, sunt mereu atenti la ce iti doresti, mereu in preajma ta astfel incat sa nu-ti lipseasca nimic si sunt mereu supravegheati de doamna Dana si, din spatele barului, de ochii de vultur ai lui Razvan zis le Chef. Departe de a fi spus tot ce puteam despre Pig&Pepper inchei prin a declara (pe propria raspundere si piele) ca acest loc e perfect pentru orice fel de intalniri mai mult sau mai putin amoroase ori amicale, vesele palavre de dupa amiaza si seri galagioase cu prietenii.

Va spune ‘Servus!’ Criticescu.

Reclame

Despre Bucătarul leneș

Eficiența e lene cu cap. Am cap. Sunt leneșă. Concluzia-i evidentă. Sau nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Spunem NU piscotarelii! Iar daca cineva primeste ceva in numele nostru, fiti sigur ca nu este sau nu va mai fi unul dintre noi!

Publicam macar de vreo 2 ori pe saptamana, foarte probabil lunea sau martea si joia sau vinerea (sic!), asta daca nu ne simtim foarte inspirati, caz in care publicam cu ce frecventa ne taie capul.
%d blogeri au apreciat asta: